CityDepot, ECOkoeriers, WerKans en ODTH werken samen in Mechelen

CityDepot Mechelen

 

Stadsdistributeur CityDepot, fietskoerier ECOKoeriers, tewerkstellingspartner WerKans en logistieke dienstverlener CityHub ODTH hebben een strategisch partnership afgesloten in Mechelen. Ze bundelen hiermee de krachten om de logistiek in de stad nog efficiënter én duurzamer te laten verlopen en zo bij te dragen aan de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de Mechelse binnenstad.

ECOkoeriers en ODTH zijn gevestigde waarden in het Mechelse. CityDepot heeft hun gekende concept reeds in 7 steden succesvol geïmplementeerd en zet nu voet op Mechelse bodem in de gebouwen van ODTH.

Raf Lambrix, CEO CityDepot: ‘We combineren de nationale propositie van CityDepot met de lokale verankering van ECOkoeriers. Via ons open eco-systeem werken we bovendien samen met de lokale tewerkstellingspartner WerKans vanuit de magazijnen van ODTH. Zo bieden we onze klanten een totaaloplossing qua duurzame stadsdistributie.’

Goederenstromen worden gebundeld in de hub aan de rand van de stad en van daaruit op de meest duurzame manier uitgeleverd in de Mechelse binnenstad. Leveringen gebeuren via de fietskoeriers van ECOkoeriers of via de modulaire groene vloot van CityDepot. Via WerKans krijgen werkzoekenden de kans hier logistieke ervaring op te doen en door te groeien naar de arbeidsmarkt.

Inneke Vos, CityHub/ECOkoeriers: ‘We bieden een servicegerichte, flexibele logistieke dienstverlening op maat van onze klant. De samenwerking met CityDepot sluit hier perfect bij aan. Door deze verhoging in volume zullen we tevens meer tewerkstellingsplaatsen kunnen creëren voor werkzoekenden uit de regio die via WerKans worden begeleid naar een job in de logistiek.’.

Ook Mechelse schepen Vicky Vanmarcke juicht de samenwerking tussen de logistieke spelers toe:

‘Mechelen zet al jaren in op duurzame stadslogistiek. Het doet de stad Mechelen dan ook veel plezier vast te stellen dat partijen zoals ECOkoeriers en CityDepot door deze samenwerking een belangrijke bijdrage leveren aan ons engagement om tegen 2030 zero-emissie stadsdistributie te realiseren.’.

In een volgende stap willen alle partijen hun samenwerking nog verder intensifiëren en laten ze zich hiervoor begeleiden door ConnAct vzw. Het gezamenlijke project draagt de werknaam ‘CityConnact’. ConnAct zal hen faciliteren om hun diensten optimaal op elkaar af te stemmen met als doel zowel op ecologisch als sociaal en economisch vlak een meerwaarde te realiseren op vlak van stadslogistiek.

Begin april startte CityDepot zijn activiteiten in Mechelen. Naast Mechelen is CityDepot eveneens gevestigd in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel, Leuven, Charleroi en Luik.