BD Logistics ondertekent Brusselse Green Deal!

Woensdag 19/4 lanceerde de Brussels regering de Green Deal voor duurzame stadslogistiek. BD Logistics was een van de vijftig pioniersbedrijven die mee ondertekende!

Wat houdt de Green Deal in?

Dankzij deze Green Deal verbinden publieke en private actoren van elke omvang en uit verschillende sectoren zich er samen toe om voor een ecologische omwenteling in de logistieke sector te zorgen. Want, elke dag doorkruisen meer dan 16.000 vrachtwagens en 30.000 bestelwagens Brussel om goederen te vervoeren. De Brusselse regering wil daar verandering in brengen met een Green Deal voor stedelijke logistiek. De verplaatsingen veroorzaken namelijk ook veel overlast: luchtverontreiniging, uitstoot van broeikasgassen, verkeersopstoppingen en verkeersveiligheidsproblemen.

 

Afbeelding
Green Deal Brussel

Het Green Deal project omvat daarom verschillende maatregelen: bevordering van multimodaliteit, verbinding tussen logistieke spelers, ontwikkeling van lokaal logistiek vastgoed of logistieke hubs, optimalisering van leveringen en bestellingen in grote bedrijven, gebruik van cargofietsen of elektrificatie van voertuigen.

Wat zijn onze doelstellingen?

Met CityDepot, de City Logistics oplossing van BD Logistics, committeren wij ons om tegen de vooropgestelde deadline onze elektrische vloot verder uit te rollen, via samenwerkingen onze fietslogistiek verder te laten groeien en een nieuwe consolidatiehub te voorzien in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Meer info >>