Bebat en BD Logistics verenigen hun krachten voor de ophaling van afgedankte batterijen

BD Logistics zal voor de komende 3 jaar de fijnmazige ophaling bij de meer dan 24.000 inzamelpunten van Bebat verzorgen. Dit gaat van het ophalen van vaten of dozen bij scholen en winkels tot het meenemen van ASP-containers, afvalcontainers voor gevaarlijke afvalstoffen, bij bedrijven en recyclageparken. 

BD Logistics als Belgische logistieke partner 

BD Logistics is een op-en-top Belgische logistieke speler waarbij logistiek met toegevoegde waarde centraal staat. Naast onder andere duurzame stadsleveringen en een focus op het leveren van XXL goederen, is één van hun oplossingen reverse logistics. Voor Recupel verzorgt BD Logistics namelijk reeds de ophaling en uitsortering van oud elektro, waarvoor ze bovendien samenwerken met maatwerkbedrijven. De ophaling van afgedankte batterijen voor Bebat past dus perfect in hun straatje.

Afbeelding
Bebat x BD Logistics

BD Logistics draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Door maximaal met volgeladen voertuigen te rijden, trachten ze de gereden kilometers te minimaliseren. "De meest groene kilometer is immers de kilometer die je niét rijdt", aldus managing director Kristof Gouvaerts.

Bebat en BD Logistics bundelen hun expertise

Bebat geeft al meer dan 25 jaar een nieuw leven aan gebruikte batterijen door ze in te zamelen, te sorteren en te recycleren. Met bijna 25.000 inzamelpunten verspreid over heel België zorgen ze ervoor dat de Belgen heel gemakkelijk hun afgedankte batterijen kunnen binnenbrengen. Zo zamelde Bebat in 2022 meer dan 3.700 ton afgedankte batterijen in. Vanaf oktober maakt Bebat gebruik van de diensten van BD Logistics om de ingezamelde batterijen op te halen en te centraliseren, voordat ze worden gesorteerd en gerecycleerd.

Nele Peeters, Marketing, Operations and Innovation Director van Bebat verduidelijkt : "Na een strikte tenderprocedure is BD Logistics als beste kandidaat aangewezen. We kijken ernaar uit om onze ophalingen nog groener en klantgerichter te maken”.