CityDepot bouwt verder aan zijn groene vloot

Afbeelding
Urban

 

Dat duurzaamheid in het DNA van CityDepot zit, bevestigt de stadsdistributeur nogmaals met de aankoop van nieuwe elektrische bestelwagens en een reeks van nieuwe CNG voertuigen.

Het doel van CityDepot is het aantal gereden kilometers in de stad te reduceren door verschillende goederenstromen te consolideren aan de rand van de stad. CityDepot combineert optimaal leveringen en ophalingen zodat ze vol de stad in én uit rijden. De kilometers die gereden worden, worden op een zo duurzaam mogelijke manier gereden.

Kristof Gouvaerts, managing director van CityDepot: “We hebben een modulaire groene vloot. We werken via een open ecosysteem samen met fietskoeriers en daarnaast bestaat onze eigen vloot uit elektrische bestelwagens, voertuigen op CNG en vrachtwagens op HVO. Op die manier kunnen we telkens het meest efficiënte vervoersmiddel inzetten in de stad in functie van het afleverpunt.”.

CityDepot kocht begin dit jaar reeds een aantal nieuwe Volkswagen e-crafters en daar breien ze nu graag een mooi vervolg aan. “We volgen de ontwikkeling in de markt van duurzaam vervoer op de voet en evalueren telkens hoe we dit bij CityDepot zo goed mogelijk kunnen inzetten.”, aldus Gouvaerts.